Esittely - Ismo

Ismo
Synnyin kesällä vuonna 1968, Nilsiässä. Lähisuvussa ei ole musikantteja eikä kotonani pahemmin harrastettu musiikkia, mitä nyt laulettiin. Mutta radio kyllä soi aamusta iltaan, niin kauas kuin jaksan muistaa. Alaluokkien opettaja tuntui aavistavan kiinnostukseni ja taipumukseni musiikkiin, koskapa ensimmäinen laulusolistinen esiintymiseni oli yhdeksän vanhana koulun juhlissa. Samoihin aikoihin kuulin ensi kerran Hurriganesien Roadrunner -levyn. Siinäpä seikat, jotka mullistivat maailmani uuteen suuntaan!

Pari vuotta kitarasta jankutettuani käytiin äidin kanssa ostamassa käytetty Stagg SG hintaan 300 markkaa. Soittimen myötä perustettiin rock-bändi saman tien ja myöhemmin muita. Kitaran saamisen ja bändin perustamisen myötä aloin kirjoitella heti myös lauluja. Ryhmistä Bengal oli pitkäikäisin ja menestynein. Kitaroina alkuun Wahburn A-5, myöhemmin Ibanez RG. Vahvistimina Vox putkinuppi myöhemmin Music Man sixty-five muistaakseni 4x10 kaapilla. Bengalin jälkeen soittelin Joensuussa akustista runsaasti bluesia sisältänyttä ohjelmaa mm. katusoittajana ja pikkukeikoilla.

Ajauduin sitten taloudellisten seikkojen myötävaikutuksella tuuraajaksi tanssibändiin. Ja se lenkki päätoimisena freelancena kestikin yksitoista vuotta. Jotkut tietämättömät rock-puritaanit ja blues-fundamentalistit väheksyvät crossover -muusikoita. Mielestäni useamman genren hanskaaminen uskottavasti on ennemminkin rikkaus!
JATKUU --- LUE LISÄÄ
[ Saunaband ]
[ esittely ]
[ musiikki ]
[ keikat ]
[ videot ]
[ valokuvat ]
[ yhteystiedot ]
[ blogi ]